Laatste parkings
te koop

 

meulewater / historiek

  • Lusthof Meulewater 20ste eeuw

  • Lusthof Meulewater

  • voormalig lusthof meulewater

Uit oude archieven blijkt dat er reeds sprake was van Wondelgem in de 6de - 7de eeuw. Toen sprak men nog niet van Wondelgem maar van Gundilighem. Het verwees naar een domein, een woonplaats waar de lieden van Gundinglehem woonden.

In de 18de eeuw was Wondelgem vooral bekend als residentieel gebied waar de rijkere Gentenaren zich vestigden. Het had een zeer groen en landelijk karakter. Door het kanaal Gent-Terneuzen, de ringvaart en belangrijke spoorlijnen (vb. Gent-Zelzate) kreeg het Noorden van Gent ook een industriële bestemming.

Het oude herenhuis in de Botestraat ‘Lusthof Meulewater’ dateert uit de 19de eeuw. De gevels zijn waardevol en geklasseerd erfgoed. Oryx nv zal dit unieke pand renoveren met aandacht voor de unieke historische uitstraling. Het gebouw wordt uitgebreid met een hedendaagse nieuwbouw in een kwalitatief design die ook de circulatie omvat. Hierdoor kan het gebouw op een flexibele manier worden ingevuld als kantoren, exclusieve wooneentiteiten of de combinatie ervan.

Ook het voormalige arboretum met vijver zal in ere worden hersteld en opnieuw opleven als Meulewater: ‘een woon- en leefdomein met veel groen en kleur- en geurrijke bloemen- en waterpartijen’.