Laatste parkings
te koop

 

Ligging en bereikbaarheid

  • Tram 1 brengt u in 10 min naar centrum Gent

  • Zwembad Neptunus naast Meulewater

  • Verschillende fietsroutes in de omgeving

  • Gent ligt op korte afstand van Meulewater

Het voormalige Meulewater Lusthof - nu Meulewater - is en blijft een goed bewaard geheim. De unieke strategische ligging in het centrum van Wondelgem, verscholen in het groen, biedt zowel de ruimte en rust van de natuur als de praktische voordelen van wonen aan de rand van de stad. Een uniek aspect van het Meulewater project is de combinatie van ruimte, groen en water in een stedelijke omgeving. Het behoud van dit groene karakter is dan ook prioritair.

De gunstige ligging in de noordwestelijke rand van Gent op luttele rijminuten van het centrum van Gent en vlakbij de R4 - met verkeersknooppunten naar Antwerpen en Brussel - zorgt ervoor dat Wondelgem een gegeerde woonplek geworden is voor jong en oud. Wondelgem is een deelgemeente van Gent en ideaal gelegen voor het woon- en werkverkeer. Een semi-landelijke gemeente met veel groen, bossen en uitgestrekte weilanden met aan de oostkant het havengebied.

Aanverwante links

Omgeving

Wondelgem heeft heel wat te bieden qua natuur en cultuur. Er zijn verschillende bloeiende culturele verenigingen en een aantal beschermde monumenten zoals de majestueuze parochiekerk. De Lieve - die door hartje Gent en Wondelgem loopt - staat op de watererfgoedlijst.


Natuur
In de directe omgeving vindt je de Lieve die via de Rabottorens in Gent stroomt.

Winkelen
In de onmiddellijke omgeving van het project vindt u de levendige dorpskern met bloeiende handelszaken en gezellige horeca. Boodschappen doen is niet langer een karwei met 2 grote supermarkten naast en over de deur (Delhaize en Colruyt)! Ook tuincentra en doe-het-zelf zaken vind je in de buurt. Shoppen in de Kuip van Gent is een evidentie door de vele ondergrondse parkings en het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk.

Openbaar vervoer
Voor wie de wagen liever thuis laat zijn er genoeg alternatieven. Tram- en bushaltes vindt u naast de deur en met de fiets kan u alle richtingen uit. Tram 1 brengt u in tien minuten naar het centrum van Gent (rijdt om de acht minuten). De bus brengt u probleemloos naar de Blaarmeersen, Gent Zuid, Mariakerke of de Dampoort. Wondelgem beschikt ook over een eigen station. De trein brengt u vlot naar Gent-Sint-Pieters, onze Belgische kust of Antwerpen.

Sport
De sportievelingen kunnen dan ook hun hartje ophalen. Wondelgem beschikt over een heus openluchtzwembad én sportcentrum, ‘de Neptune’. In het sportcentrum kan u allerhande balsporten beoefenen, alsook turnen, aerobicen en zelfs kunstwielrijden. Verschillende nieuw aangelegde wandel- en fietspaden langs de plaatselijke waterlopen (de Lieve, de Ringvaart, de Schipgracht, de Sassevaart, de Durme-Kale en de Rietgracht) en door de velden nodigen uit tot een actieve natuurbeleving.

Cultuur
Ook op cultureel gebied valt er in Wondelgem heel wat te beleven. Verschillende bloeiende culturele verenigingen zijn daar het bewijs van.
Wondelgem telt ook heel wat geklasseerde monumenten waaronder de majestueuze parochiekerk en het station. De Lieve - waterloop die door het centrum van Gent loopt - staat op de water-erfgoedlijst.

Onderwijs
Wondelgem telt twee basisscholen. Het Viso (Vrij Instituut voor Secundair Onderwijs) is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.